DokümanlarEğitimEkonomiEtkinliklerKadınKültürRöportajSanatVideo Galeri

Bu harika eserler hangi ilimizde üretiliyor?

Geçtiğimiz günlerde Küçükçekmece Bezirganbahçe meydanında gerçekleştirilen Etnospor Kültür Festivali ülkemizden ve Türk dünyası’ndan çok sayıda sanatçı ve sporcuyu biraraya getirdi. Resmi ve özel pek çok kurum ve kuruluşun kendilerine tahsis edilen geleneksel çadırlarda ürünlerini ve hünerlerini sergilediği etkinlik özellikle haftasonu tatil günlerinde halkımızın yoğun ilgi ve katılımına sahne oldu. Bu harika eserler hangi ilimizde üretiliyor soruları etkinliği ziyaret eden ziyaretçilerin kafalarında cevap bulmuş oldu.

Etnospor Festivali, Türk dünyasından farklı kültürleri, sporcuları, sanatçıları kurum ve kuruluşları bir araya getiriyor olması, farklı yaş gruplarından sporcuların sergiledikleri sportif müsabakalar ve sanatçıların canlı performans gösterileri gibi özellikleriyle katılımcılardan oldukça beğeni topladı.

Etkinlik alanında ziyaret ettiğimiz Denizli Belediyesi geleneksel çadırında izleme fırsatı bulduğumuz yöreye ait Dokumalar, Gümüş kırma nakışlı eserler, Seramik çömlekler, birebir özelliklerde imal edilmiş Osmanlı Padişah kılıçları; hasılı tüm sanatsal ürünler karşısında şaşkınlığımızı gizleyemedik.

Denizli denince biz İstanbullular ve belki de Tüm Türkiye’nin aklına gelen dokuma tezgahları ve dokuma ürünleridir; Gelgör ki Denizli aslında bizim tahayyülümüzün ötesinde pek çok kültürel, sanatsal ve ekonomik değere sahipmiş… Bu arada Organizasyonun ilk olması hasebiyle bazı aksaklıklar yaşanmasına rağmen Denizli Belediyesi geleneksel Otağ çadırının son derece titiz ve düzenli bir şekilde düzenlenmiş olduğunu müşahede ettik.

Bizi Denizli Belediyesi otağ çadırda gayet güzel bir şekilde karşılayan ve çekimlerimizi kolaylıkla tamamlamamız için ellerinden gelen gayreti gösteren başta Turizm ve Tanıtım Müdürü Samet Başer olmak üzere tüm ekibe teşekkür ediyoruz. Ayrıca Samet Bey’in “Denizli gazozu harikadır, mutlaka tadına bakmalısınız” diyerek ikram ettiği gazoz da gerçekten doğallığı ve tadı ile bize nostaljik anlar yaşattı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi otağ çadırda Turizm ve Tanıtım Müdürü Samet Başer, Gümüş tel kırma sanatı hocası Sümeyra Çelik, Dokumacılık hocası Selahattin Kaçanoğlu ve Seramik Çömlek üstadı Süleyman Sertkaya ile birer söyleşi gerçekleştirdik. Ayrıca Süleyman Sertkaya, Seramik küllük yaparken, canlı performans çekimi yaptık. Aşağıda söyleşileri ve canlı performans videolarını izleyebilirsiniz.

 


Denizli Belediyesi Turizm ve Tanıtım Müdürü Samet Başer ile Denizli’nin Dünyaca meşhur değerlerini, Denizli’ye ait kültürel-sanatsal eserleri, faaliyetleri ve turistik mekanları konuştuk.

 


Seramik Çömlek, küllük gibi eşyalar nasıl yapılır; Sanatçı Süleyman Sertkaya tezgahının başında canlı performans yapıyor.

 


Gümüş tel kırma sanatı hocası Sümeyra Çelik ile Denizli’de üretilen Nadide Gümüş tel kırma sanatı eserleri üzerine konuştuk.

 


Dokumacılık hocası Selahattin Kaçanoğlu Denizli Buldan bezi dokuması ve dokumacılık sanatını anlatıyor.

Kaynak : Hüsamettin Piraz / yukselentv.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir