DokümanlarEğitimEl SanatlarıHobilerKadınSağlıkSanatVideo Galeri

Güzellikte yeni trend: Hint kınası tasarımlar

Funda Gerçeker / hobitat.com
***
Son zamanlarda bayanlar arasında oldukça revaçta olan hint kınası, aslında kına ağacının kabuğundan elde edilen bir çeşit öğütülmüş bitkidir. Bazı yerlerde Siyah kına, yani ciltte siyah renk veren cildi boyayan, kimyasal, bir çeşit cilt boyası da kullanılır ve bu madde asla kına değildir. Tabi ki doğal kına kullanılması tercih edilmelidir. Güzellikte yeni trend: Hint kınası tasarımlar…

Hint kınası özellikle Fas, Dubai ve pek çok Arap Ülkesinde, kadınların ellerini, ayaklarını süslemek için kullandıkları bir malzemedir. Türkiye’de bilinen adıyla hint kınası, Dünya’da yaygın kullanılan adı ile “henna” bir vücut süsleme sanatıdır. Türkiye’de ve diğer islam ülkelerinde yaygın olarak yaptırılmasının ve kullanılmasının nedenlerinden biri de helal yolla yapılan bir geçici dövme olması olarak açıklanabilir.


Sanatçımız hint kınası tasarımı sanatının inceliklerini el üzerinde uygularken… Sanatın nasıl uygulandığını izlemek için yukarıdaki videoya tıklayınız.

Son zamanlarda Türkiye’de hint kınasına ilginin oldukça arttığı görülüyor. Hint kınası, Dünya’da kullanılan henna, Türkiye’de şimdilerde yeni tanınmaya başlasa da, Afrika’da ve diğer Arap ülkelerinin neredeyse tamamında, yüz yıllardır kadınların süslenmek amacıyla kullandıkları bir tür doğal boya.

Kına deyip geçmemek lazım tabi ki; sağlık açısından da pek çok faydası var kınanın… Kına mantar, sedef gibi pek çok cilt rahatsızlığına karşı oldukça etkili doğal bir ilaçtır. Uygulandığı bölgelerde Cildi serin tutması nedeniyle kına en çok da sıcak iklime sahip bölgelerde kullanılır.

Hint kınası tasarım sanatını iş ve meslek olarak icra etmeye başlayan pek çok sanatçı var artık günümüzde. Tabi bu meslekten ekmek yemeye çalışan kişilerin, iyi bir kariyere sahip olmak istiyorlarsa mutlaka resim, tezhip, nakış gibi desen eğitimi alması ve tabiki Allah vergisi yetenek ve motivasyona sahip olması gerekiyor; Zira el veya vücudun herhangi bir yerinde hint kınası tasarımı yapılırken hiç bir kalıp ya da şablon çizim kullanılmadan uygulanıyor. Yani iş tamamen Kişinin hayal gücüne, yeteneğine ve sanat bilgisine kalıyor Hint kınası veya diğer adıyla “henna” tasarımı yapılırken.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir