GeziKültürVideo Galeri

Osmanlı’nın sancak şehri olan ilçemiz

Hüsamettin Piraz / hobitat.com
***
Kemah son yıllarda her alanda gerçekleştirdiği kalkınma hamleleri, yörede kurulan ticari, kültürel, turistik tesisler ve benzeri olumlu değişimlerle dikkatleri üzerine çeken ilçelerimizden biri… Vizyon sahibi, gayretli ve Başarılı yöneticiler, sivil toplum kuruluşları ve girişimciler eliyle gerçekleşen kalkınma hamleleri eskiden sürgün yeri olarak görülen şirin ilçeyi bir cazibe merkezi haline getiriyor. Osmanlı’nın sancak şehri olan ilçemiz son yıllarda yeni ve farklı bir vizyonla gelişiyor.

Osmanlı’nın sancak şehri olan ilçemiz Kemah Belgeselini yukarıdaki videoda izleyebilirsiniz…

Kemah İlçesine bağlı köylerde  tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerin ürettiği birbirinden nefis ürünler de sergilendi Feshane’deki Erzincan tanıtım Günleri’nde… Erzincan kültüründe yer alan cömertliği, hoşsohbet ve misafirperverliği de yerinde müşahede etme fırsatı buldu, ziyaretçiler…

Kemah standında misafirlere ikram edilen yöreye ait enfes ve de meşhur tulum peyniri, kuru kayısı, kuru dut, ceviz ve özellikle balın tadı damaklarda kaldı. Biz de standı ziyaretimizde cömertçe ikram edilen tüm ürünlerden tattık ve özellikle Leblebi, kuru dut ve balı tattıktan sonra Erzincan balının ve ürünlerinin neden bu kadar meşhur olduğunu bir kez daha idrak etmiş olduk; Tabi tüm Dünya’da meşhur olan Erzincan dönerini de unutmamak lazım…


Erzincan dönerini ve yöresel yemeklerini izlemek için yukarıdaki videoya tıklayınız…

Erzincan Tanıtım Günleri çerçevesinde İstanbul Feshane Kültür Merkezi’nde ziyaretçileri karşılayan yetkililer  ile görüşme fırsatımız oldu. Adeta hoş bir ocakbaşı sohbeti ve dost muhabbetine dönüşen görüşme esnasında ilçede gerek resmi kurumlar, gerekse yöre halkı tarafından hayata geçirilen yeni projeler, kalkınma hamleleri, kültürel ve sosyal faaliyetler hakkında bilgi alma fırsatımız oldu. Orada bize sunulan Kemah belgeselini izleyebilirsiniz.

Erzincanlıların Halay Coşkusunu Yukarıdaki videoda izleyebilirsiniz…

Yeni Yüzyılın teknoloji ve insan sıcağından uzak ekonomik koşturmaca yorgunu insanı “Citta slow” yani “yavaş şehir” arayışında; şehir konforu ile doğal ve otantik hayatı birarada bulabileceği şehirler… İşte bu noktada, gelişmişlik düzeyini yükselten doğa harikası doğu il ve ilçeleri, hem sahip olduğu şehir konforu hem de doğal ve yöresel özellikleri ile 21. Yüzyılın cazibe merkezleri haline geliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir